Thema's

Risicovrij innoveren


Jouw gemeente of organisatie wil graag innoveren, het liefst zonder financieel risico. Een subsidie biedt uitkomst. Hoe haal je die subsidie binnen? Met een inhoudelijk goed idee ben je er nog niet. De slagingskans hangt grotendeels af van de kwaliteit van je aanvraag.


Ik vergroot de slagingskans van jouw aanvraag door vernieuwende aanpakken in je plan op te nemen en de kwaliteit van jouw plan te versterken.


Lees meer

Ontwerpend implementeren


Jij hebt hulp nodig om in de leefwereld van jouw klant te kruipen. Je wilt tot innovatieve ideeën komen om sociale vraagstukken op te lossen. Hoe zorg je dat jouw ideeën ook werkelijkheid worden?


Ik zorg dat jij jouw ideeën in de praktijk brengt en dat je focus houdt op de leefwereld van de klant. Met mijn aanpak voorkom jij dat je terugvalt in oude werkwijzen en gewoontes. 




Lees meer

Van anderen leren

 

Je wilt graag 'afkijken' bij andere gemeenten en organisaties. Hoe zorgen anderen bijvoorbeeld voor een klantgedreven dienstverlening, die ook tijd bespaart en meetbaar is? Of wat doen anderen om te zorgen dat hun collega's ook mee willen innoveren?


Ik breng jullie bij elkaar. Ik stimuleer je om buiten je comfortzonde te treden en te leren wat werkt voor jouw klant. 



Lees meer

Thema's

Basisvaardigheden

Vooral de groep laaggeletterden met Nederlands als moedertaal (NT1’ers) blijkt moeilijk te bereiken.  Toch moeten we ons om meerdere redenen blijven richten op deze doelgroep want het effect als je hen wel bereikt is groot. Ten eerste gaat het om een grote groep en het verbeteren van de basisvaardigheden is voor hen vaak levensveranderend. Een traject verbetert hun situatie op het gebied van welzijn, werk, gezondheid, financiën en hun opvoedvaardigheden. 


Om deze doelgroep te bereiken moet je iets anders doen, dan je tot nu toe deed. Meer naar buiten, in samenwerking met andere organisaties.

Integrale aanpak

Vanuit verschillende beleidsterreinen van de overheid wordt geprobeerd dezelfde moeilijk bereikbare groep te helpen. De ene afdeling of organisatie richt zich op inwoners met problematische schulden, een andere op eenzame ouderen en weer een andere op mensen met een ongezonde levensstijl. Naast het feit dat mensen in meerdere van deze groepen kunnen vallen, is er ook een grote kans dat er bij een aanzienlijk deel van hen sprake is van lage basisvaardigheden.


Met een integrale aanpak kun je deze inwoners op meerdere vlakken ondersteunen en slimmer budgetten combineren en zo besparen.




Werkgevers aanpak

Een groot deel van de doelgroep met lage basisvaardigheden heeft een baan. Zowel de werkgever als de werknemer zelf kan problemen ervaren met laaggeletterdheid. Zo merken werkgevers knelpunten bij het inloggen op digitale HR-systemen of het zakken voor examens voor bijvoorbeeld een veiligheidscertificaat. Werknemers die moeite hebben met lezen, rekenen en omgaan met de computer lezen mails slechter, durven niet voor een hogere functie te gaan of wisselen vaak van baan.


Om werkgevers bewust te maken van laaggeletterdheid bij hun werknemers, is het nodig om de win-win te ontdekken bij taal op de werkvloer.

Download hier de signalenkaart

Doe jij wat werkt?

Download de unieke drempeltest en leer wat je zelf kunt doen om jouw klant beter te bereiken en eerder te ondersteunen.

Ik ben benieuwd naar mijn drempelscore!

* verplicht
Share by: